2010. október 5., kedd

Ha csak a tökéletes elég jó Neked...

...akkor általában bajban vagy. Sőt, elég ha csak közel tökéleteset akarsz, általában az is nehezen jön össze. Mint már oly sokszor, ismét ezzel a problémával szembesülök. Tudom, bennem van a hiba. Pedig most azt gondoltam, nem kívánok túl sokat. (Főleg) futáshoz keresek órát, mert most kicsit komolyabban szeretném űzni ezt a sportot mint korábban. Volt egy Polar S725-ösöm, ami 5 évig remekül szolgált (95%-ban bringázáshoz használtam). Csak nem lehetett hozzá footpod-ot használni, továbbá a bringán Powertap-re váltottam, ezért ANT+ kompatibilis óra kellene, hogy ugyanazt a pulzusmérő övet tudjam használni.

Nézzük a lehetséges versenyzőket! Legalábbis amiket eddig találtam.


  • Garmin Forerunner 60. ANT+, fasza (kicsi) footpod, hosszú üzemidő (elemes), gépre tölthetők az adatok (WKO+ támogatja), viszonylag olcsó. Ez a legesélyesebb egyelőre. Persze ezzel is vannak gondjaim: 15-20 óra memória (ez vicc), nem tud magasságot, sok felhasználónak vannak problémái a szíjjal, ami széthullott Nekik és ez külön nem cserélhető, vissza kell küldeni a forgalmazónak, ami mindenképp jó sok idő kiesés, továbbá kockázatos külföldről beszerezni hiába olcsóbb, mert utána macerás a garancia intézés, amire valószínűleg szükség lesz.

  • Garmin Forerunner 405, 310XT. ANT+, WKO+ támogatja, 310XT wattmérőt is támogat. Beépített GPS, ezért rövid üzemidő (10-15 óra), folyton töltögethetem. Magas ár.

  • Suunto T6d. Drága, de ez lenne a nyerő - altimeter, külső GPS és footpod, kis méret, hosszú üzemidő, beszerezhető alkatrészek. Csak az ANT+-t egyelőre nem támogatja a Suunto. Előbb-utóbb tuti fogja és akkor kell majd Nekem egy olyan óra :)

  • Timex Ironman Race Trainer. ANT+ támogatásban és az árában ki is merül minden előnye. Bár ha hozzászámolom a külső GPS-t, ami kellene a sebesség méréshez, akkor már nem is annyira olcsó. Csak a netre lehet feltölteni az edzés adatokat, ami szívás. Garancia, alkatrész problémás.

  • És végül a jó öreg Polar. Itt van sok óra, ami tökéletes lenne, de ők aztán nem fogják támogatni az ANT+ szabványt.


Szóval a támasztott főbb követelményeknek (ANT+ kompatibilitás, footpod vagy külső GPS, WKO+ támogassa) megfelelő óra jelenleg egyedül a Garmin FR60. Legfőképpen az olvasott szíj problémák aggasztanak, de valószínűleg mégis ez lesz a befutó, aztán ha majd újít a Suunto, akkor váltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése